Virksomheder er af og til i tvivl om de bør vælge en erhvervs- eller udstationeringsforsikring til de af deres medarbejdere, som skal på længerevarende ophold i udlandet.
De væsentligste forskelle på de to forsikringer er:
- Rejseforsikringen har en tidsbegrænsning på opholdets længde (6 mdr./12 mdr.).
- På rejseforsikringen kan forsikringsselskabet bestemme at en person skal hjemtransporteres.
- Rejseforsikringen dækker ikke ferierejser.
- Udstationeringsforsikringen har en indbodækning, som typisk vil blive efterspurgt.
- Udstationeringsforsikringen dækker færdigbehandling på stedet.
- Udstationeringsforsikringen dækker alle rejser i hele verden.
Rejseforsikringen vil som hovedregel altid hjemtransportere personen til hjemlandet, hvis det er lægeligt forsvarligt, hvor dækningen ophører, og den danske offentlige sygesikring tager over. Efter endt behandling vil der typisk være en karenstid på op til 2 mdr. før den ansatte kan rejse ud og være fuldt dækket af forsikringen igen. Er det derfor mere ideelt, at den rejsende bliver færdigbehandlet på sin destination fx fordi den ansatte er nøgleperson på en opgave, bør i overveje udstationeringsforsikringen.
Prisniveauet for rejse- og udstationering er som regel nogenlunde ens – bortset fra hvis man skal udsendes til USA/Kina, hvor en udstationeringsforsikring bliver noget dyrere.
Har virksomheden en medarbejder som får en udstationeringskontrakt, så skal denne medarbejder have en udstationeringsforsikring, selvom medarbejderen evt. bibeholder sit tilhørsforhold til Danmark.
Goudas rejseforsikring dækker som udgangspunkt rejser af op til 6 mdr. varighed – denne begrænsning er sat ind, da der ved så lange ophold kan være medarbejdere, der af forskellige årsager framelder sig i folkeregisteret.